Kaip paruošti matcha arbatą? 4 paprasti žingsniai skaniam gėrimui užtikrinti
Matcha paruošimas – tai procesas paruošti žaliosios arbatos miltelius (matcha) taip, kad gėrimas išlaikytų sodrią žalią spalvą, kreminę tekstūrą ir subalansuotą umami skonį. Paprastai naudojama 1-2 g miltelių, kurie plakami 60-80 °C vandeniu bambukine šluotele iki putos.
Norint tinkamai paruošti matcha arbatą reikia tik kelių žingsnių, tačiau svarbu laikytis tikslių taisyklių, kad gėrimas išlaikytų ryškiai žalią spalvą, švelnų skonį ir naudingas savybes.
Žingsniai, kaip paruošti matcha arbatą:
- Persijoti miltelius – 1-2 g (½-1 šaukštelis) per sietelį, kad neliktų gumulėlių.
- Įpilti apie 60 ml karšto vandens.
- Plakti bambukine šluotele W judesiais, kol atsiras puta (usucha), arba lėtai maišyti, kad gautumėte tirštą konsistenciją (koicha).
- Papildyti vandeniu iki 150-200 ml pagal norimą stiprumą.
Papildomos pagaminimo variacijos
Išplaktą matcha galima derinti su šiltu ar augaliniu pienu – gaunamas matcha latte. Milteliai taip pat naudojami desertuose, kokteiliuose ir kepiniuose.
Papildomi patarimai
Geriausiam rezultatui verta rinktis aukštos kokybės, ekologiškus matcha miltelius. Everjuno ekologiška matcha yra 100 % gryna žaliosios arbatos (Camellia sinensis) miltelių arbata, užauginta Japonijos Kioto regione, kuris garsėja idealiomis sąlygomis matcha auginimui. Lapeliai prieš derlių 20-30 dienų auginami šešėlyje, todėl juose padidėja aminorūgščių ir chlorofilo kiekis. Dėl to matcha milteliai pasižymi sodria žalia spalva, švelniai kreminiu umami skoniu ir šilkinės tekstūros puta, kuri puikiai tinka tiek klasikinei arbatai, tiek matcha latte namuose.
Everjuno Ekologiška MATCHA

Paruoškite įrankius
Tradicinis matcha rinkinys susideda iš bambukinio šaukštelio (chashaku), dubenėlio (chawan) ir bambukinės šluotelės (chasen). Šluotelė su 68-120 dantukų naudojama usucha arbatai, o 16-48 dantukų – tirštesnei koicha arbatai. Jeigu neturite rinkinio, galima naudoti elektrinį plakiklį, tačiau jis nesukuria tokios standžios putos.
Laikykitės vandens temperatūros
Matcha užpilama karštu, bet ne verdančiu vandeniu. Tinkamiausia temperatūra – 60-80 °C. Per karštas vanduo sugadina subtilų skonį ir padaro arbatą kartesnę.
Nauda organizmui
Matcha yra antioksidantų šaltinis, turintis katechinų, įskaitant EGCG. Joje randama B grupės vitaminų, vitamino C, vitamino E, kalio, mangano, chromo ir cinko. Kofeinas kartu su L-teaninu suteikia energijos be staigių šuolių, padeda išlikti susikaupus ir ramiai budriam.
DUK: Matcha paruošimas
Kiek matcha miltelių naudoti vienam puodeliui?
Rekomenduojama norma yra 1-2 g (½-1 arbatinis šaukštelis) matcha miltelių vienam puodeliui. Kuo daugiau miltelių naudosite, tuo gėrimas bus tirštesnis ir stipresnis.
Kiek matcha arbata turi kalorijų?
Matcha milteliai (2 g / ~1 šaukštelis) turi apie 3-5 kcal, ± 1 šaukštelis detaliai: 3 kcal, 1 g baltymų, 0 g riebalų, 0 g cukraus, 1 g maistinių skaidulų, teigia WebMD.
Tai yra itin nedidelis kiekis, todėl matcha – puikus pasirinkimas mažai kalorijų norintiems ir kalorijų deficitą palaikyti siekiantiems žmonėms.
Ar galima gerti matcha nėštumo metu?
Matcha galima gerti nėštumo metu, tačiau saikingai. Saugiausia riboti iki 1 puodelio per dieną, kad bendras dienos kofeino kiekis neviršytų 200 mg. Kadangi matcha gali mažinti geležies pasisavinimą, ją patariama gerti tarp valgymų.
Ar matcha arbata turi kofeino?
Taip, matcha arbata turi kofeino. Kadangi geriami ištirpinti Camellia sinensis lapeliai, kofeino kiekis yra didesnis nei įprastoje žaliojoje arbatoje.
Iš ko gaminama matcha?
Matcha gaminama iš specialiai auginamų Camellia sinensis lapelių. Jie 2-3 savaites prieš derlių auginami šešėlyje, kad padidėtų chlorofilo ir aminorūgščių kiekis. Po to lapeliai garinami, džiovinami ir sumalami akmens malūnais.
Kiek kofeino yra matcha arbatoje?
Viename grame matcha yra apie 19-44 mg kofeino. Įprasta 2 g porcija turi 38-176 mg, o standartiniame puodelyje (apie 240 ml) yra 38-89 mg kofeino.
Ekologiška MATCHA
100% gryna, ekologiška matcha iš Japonijos Kioto regiono, garsėjančio idealiomis sąlygomis matcha auginimui. Su Everjuno Matcha galėsite mėgautis švelniai kreminėmis matcha latte tiesiog savo namuose.
Turinys
Kiti straipsniai:

Kur daugiausia proteino: 20 maisto produktų su didžiausiu baltymų kiekiu
Kur daugiausia proteino: 20 maisto produktų su didžiausiu baltymų kiekiu Baltymai – tai pagrindinė maistinė medžiaga, sudaryta iš aminorūgščių, reikalingų

Kiek proteino reikia per dieną? Sužinokite tikslią baltymų normą pagal svorį ir aktyvumą
Kiek proteino reikia per dieną? Sužinokite tikslią baltymų normą pagal svorį ir aktyvumą Dienos proteino (baltymų) poreikis – tai baltymų

Augaliniai baltymai: kas tai, kodėl svarbūs ir kaip užtikrinti jų pakankamą kiekį?
Augaliniai baltymai: kas tai, kodėl svarbūs ir kaip užtikrinti jų pakankamą kiekį? Augaliniai baltymai – tai baltymai, gaunami iš augalų

Kam reikalingas proteinas – funkcijos, nauda ir vartojimo rekomendacijos
Kam reikalingas proteinas – funkcijos, nauda ir vartojimo rekomendacijos Proteinas yra esminė maistinė medžiaga, kuri sudaro apie 18 – 20 %

Kaip paruošti matcha arbatą? 4 paprasti žingsniai skaniam gėrimui užtikrinti
Kaip paruošti matcha arbatą? 4 paprasti žingsniai skaniam gėrimui užtikrinti Matcha paruošimas – tai procesas paruošti žaliosios arbatos miltelius (matcha)
